top of page

Felhasználási 

területek

SCHOTT_Logo-Claim-en_2000px_Blue-White_Online_sRGB.jpg

Képátvitel

Különböző iparágakban a helyzet meghatározás olyan helyeken is szükséges, ahol kamerák vagy más elektronika eszközök telepítése nem megoldható.
A
flexibilis üvegszáloptikai kábelkötegek sokoldalú képmegjelenítési megoldásokat kínálnak. A kutatás területén illetve a rendezett fényszálak detektálásában hasznosak valamint lehetőséget biztosítanak arra, hogy felhasználhatóak legyenek a mágneses és vákuum környezetben is.

Image Transfer.jpg

Nappali látásmód

A modern védelmi és biztonsági környezetekben a helyzetfelismerés nagyban függ az elektro-optikai technológiától. SCHOTT az optikai üveg és száloptika választékával a lehető legjobb minőségű látásmóddal támogatja az összes műveletet. 
SCHOTT számos termékét jelenleg a világ minden részén a fejlett képalkotó alkalmazásokban használják a tiszta optikai képátvitelért: a digitális képalkotástól az összegyűjtésig, a továbbítási és összekapcsolási képességeken át a passzív, nem elektro megoldásokig mindezeket a SWaP követelményeinek megfelelően. 

Rigid fibers.png

Éjjeli látásmód

SCHOTT már több évtizede úttörő szerepet játszik az éjjellátó technológiában. A száloptikai inverter vagy a twister technológia az éjszakai látáskép-erősítő csövek kulcsfontosságú része, míg a szálalapú egyenes hengerek és az előlapok létfontosságúak a kép javításához. SCHOTT infravörös üveg széles típusválasztéka lehetővé teszi a termikus látásmérő megoldások széles körének használatát. Mindenki számára ismert a SCHOTT termékeinek minősége és megbízhatósága melyek nagy tapasztalattal és folyamatos fejlesztéssel párosulnak - most és a jövőben is.

Night vision.jpg

Pyrometria

A pirométerek elengedhetetlenek az iparban, hogy lehetővé tegyék az infravörös szkenneléseket vagy a termikus képalkotást.
A
rugalmas fényvezetők rendkívül magas hőálló képességük révén, kiválóak a hőmérséklet észlelésére és mérésére.

shutterstock_292210679.jpg

Nagyfeszültségű egyenáram átvitele - HVDC 

Mivel a megújuló energia és az e-mobilitás egyre fontosabbá válik a modern világban,  az ipar kritikus része az energia szállítása.
SCHOTT fényvezetők szerte a világon több mint 40 éve bizonyítják a HVDC átalakító állomásokon az optikai kapcsolásban valamint IGBT és Tyrisztorszelepek vezérlésében kiemelkedő szerepüket.

Alkalmazas_nagyfeszultseg.png

Érzékelés - Képérzékelők és 3D képalkotás

A képérzékelők és a 3D képalkotás a mobil technológia két legfejlettebb területe. A SCHOTT funkcionális üveget kínál, amely komplex kamerakép-képalkotó rendszereket tesz lehetővé a mobil eszközök számára, például 3D-s képérzékelést az arcfelismerésben és a kiegészítő fémoxid-érzékelőket (CMOS) a modern kamerák számára.

Alkalmazas_3d_face.png

Érzékelés és Metrológia

Az érzékelés és a metrológia rendkívül pontos méréseken alapulnak, ellen kell állniuk a szélsőséges környezeti viszonyoknak is, különösen a magas hőmérsékletű, veszélyes vagy kémiailag ingadozó környezetekben.
SCHOTT
száloptikai fényvezetők fontos szerepet játszanak a legmagasabb követelményekkel rendelkező területeken.

Light Guide.jpg

Spektroszkópia

A spektroszkópia használata jelentős tudományos áttöréseket ért el olyan változatos területeken, mint az élelmiszer- és kémiai elemzések, valamint az űrkutatás.
Az
üvegtípusok széles választéka az ultraibolya és az infravörös közeli tartomány között is lehetővé teszi számunkra, hogy egyedülálló, kiváló minőségű elemző eszközöket használhassunk, mindezt az ismereteink bővítése és életünk biztonságosabbá tétele érdekében.
A spektroszkópiát számos iparágban alkalmazzák: gyógyszeripar, textilipar, élelmiszeripar, mezőgazdaság.

Alkalmazas_spektroszkopia.png

Mesterséges intelligencia

A mesterséges intelligencia kulcsfontosságú az ipar 4.0 számára. Megvalósításának alapja az érzékelők, a robotikus és a gépi tanulás.
SCHOTT
rugalmas és merev fényvezetőivel megvalósítható az érzékelők tárgyról történő leválasztása, lehetővé téve az érzékelést még a szélsőséges körülmények között is valamint így kitágítható az érzékelés tartománya is.

Flexible and rigid fibers.png

Mikroszkópia

A fény a sztereo mikroszkópia kulcseleme. Megbízható megvilágítási megoldások szükségesek a rejtett részletek láthatóvá tételéhez és az eredmények újbóli létrehozásához.
SCHOTT teljes termékválasztéka a
száloptika és közvetlen LED megvilágítás területeken a legmegfelelőbb kontrasztos megoldást kínálja a különböző ipari alkalmazásokhoz és az élettudományokhoz egyaránt.

Microscopy.jpg
opticak_fiber_kep.png
bottom of page