top of page

Smart kódolvasók

MACHINE VISION

HikRobot
Hikrobot komplex kódolvasó

ID sorozat: Tökéletes megoldás a komplex kódolvasási helyzetekre

ÁTTEKINTÉS

2019-ben a Hikrobot ipari kamera gyártó bejelentette, hogy kiadja a vadonatúj intelligens kódolvasó sorozatot, az ID sorozatot. Az első ID sorozatú termék - ID6000 - nagy sikerrel történő piacra dobása után a Hikrobot az ID3000 és az ID5000 sorozat bevezetését követte. Manapság bebizonyosodott, hogy az ID sorozatú termékek tökéletes választás azok számára, akik megbízható kódolvasási megoldásokat keresnek az igényes feladatok elvégzésében.

HÁTTÉR

A vonalkód információhordozó. Tartalmazhatja a gyártó országot, a gyártót, az árucikk nevét, a könyv besorolási számát, az expressz eredetét és rendeltetési helyét, a kategóriát, a gyártás dátumát stb. Általánosságban elmondható, hogy a kapcsolódó információkat tartalmazó vonalkód hozzárendelése minden egyes termékhez egyetemes módszer a nyomkövetés és a minőségirányítás megvalósításához a modern feldolgozóiparban.


Ez a tendencia, hogy a vonalkódok egyre kisebbek lesznek, miközben gazdagabbak az információtárolásban, ami megköveteli a vonalkód-olvasók nagyobb feldolgozási képességét. Emellett egyes iparágakban a vonalkódokat közvetlenül meg lehet jelölni tárgyakra, például a gépjárműipar fém alkatrészeire vagy a fogyasztói elektronikai iparban a nyomtatott áramkörökre. Ilyen esetekben robusztusabb kódolvasási teljesítményre van szükség, hogy elkerülhető legyen a felületre visszatükröződés vagy a szabálytalan tárgy alakja által okozott torzítás.

ALKALMAZÁS

Az ID sorozat intelligens kódolvasóit úgy alakították ki, hogy megfeleljenek az iparágak eltérő igényeinek. A mély tanulási és az önállóan kidolgozott nagy teljesítményű algoritmusokkal az ID sorozat könnyen kezelheti a vonalkódokat olyan összetett helyzetekben, mint a filmmel történő lefedés, gyenge nyomtatási minőség, fényvisszaverő felület, alacsony kontrasztú háttér stb. 
Az ID3000 és az ID5000 modulárisan cserélhető optikával és világítással rendelkeznek, mely ipari kódolvasási alkalmazások közkedveltek a különféle típusú gyártósorokon.

IDMVS Client Software​

621f958aef662621249489.jpg

Az IDMVS kliens szoftver a Hikrobot által gyártott kódolvasók vezérlésére és kezelésére szolgál. A több funkcióval, például élő nézettel, eszközkonfigurációval és virtuális kódolvasóval integrált szoftver lehetővé teszi a vonalkódolvasás optimális beállításainak meghatározását.​

Főbb jellemzők​

  • Könnyen telepíthető: Egyszerűen telepítse a szoftvert az illesztőprogram külön telepítése nélkül.​

  • Kompatibilitás: Több operációs rendszert támogat, beleértve a Windows 7 (32/64 bites), a Windows10 (32/64 bites) és a Windows XP (32 bites) rendszert.​

  • Interfész a jobb felhasználói élményért: Világos és egyszerű felhasználói felületeket biztosít.​

  • Integrált több eszközzel: Több eszközzel integrálva a kódolvasók kényelmes konfigurálásához és kezeléséhez.​

bottom of page