top of page

Smart kódolvasók

MACHINE VISION

HikRobot
ID sorozat: Tökéletes megoldás a komplex kódolvasási helyzetekre
ID5000 smart reader hikrobot

ÁTTEKINTÉS

2019-ben a Hikrobot ipari kamera gyártó bejelentette, hogy kiadja a vadonatúj intelligens kódolvasó sorozatot, az ID sorozatot. Az első ID sorozatú termék - ID6000 - nagy sikerrel történő piacra dobása után a Hikrobot az ID3000 és az ID5000 sorozat bevezetését követte. Manapság bebizonyosodott, hogy az ID sorozatú termékek tökéletes választás azok számára, akik megbízható kódolvasási megoldásokat keresnek az igényes feladatok elvégzésében.

HÁTTÉR

A vonalkód információhordozó. Tartalmazhatja a gyártó országot, a gyártót, az árucikk nevét, a könyv besorolási számát, az expressz eredetét és rendeltetési helyét, a kategóriát, a gyártás dátumát stb. Általánosságban elmondható, hogy a kapcsolódó információkat tartalmazó vonalkód hozzárendelése minden egyes termékhez egyetemes módszer a nyomkövetés és a minőségirányítás megvalósításához a modern feldolgozóiparban.


Ez a tendencia, hogy a vonalkódok egyre kisebbek lesznek, miközben gazdagabbak az információtárolásban, ami megköveteli a vonalkód-olvasók nagyobb feldolgozási képességét. Emellett egyes iparágakban a vonalkódokat közvetlenül meg lehet jelölni tárgyakra, például a gépjárműipar fém alkatrészeire vagy a fogyasztói elektronikai iparban a nyomtatott áramkörökre. Ilyen esetekben robusztusabb kódolvasási teljesítményre van szükség, hogy elkerülhető legyen a felületre visszatükröződés vagy a szabálytalan tárgy alakja által okozott torzítás.

ALKALMAZÁS

Az ID sorozat intelligens kódolvasóit úgy alakították ki, hogy megfeleljenek az iparágak eltérő igényeinek. A mély tanulási és az önállóan kidolgozott nagy teljesítményű algoritmusokkal az ID sorozat könnyen kezelheti a vonalkódokat olyan összetett helyzetekben, mint a filmmel történő lefedés, gyenge nyomtatási minőség, fényvisszaverő felület, alacsony kontrasztú háttér stb. 
Az ID3000 és az ID5000 modulárisan cserélhető optikával és világítással rendelkeznek, mely ipari kódolvasási alkalmazások közkedveltek a különféle típusú gyártósorokon.

bottom of page