top of page

Logisztika és
szállítmányozás

HikRobot

Nyomon követhetőség Megjelenítése - Menedzsment megoldások a logisztikában

 

A Hikvision Nyomonkövetési Vizualizációs Rendszere a logisztikai iparág részére egy intelligens kódolvasó rendszerből, video megfigyelő rendszerből és egy video menedzsment platformból áll, amely automatikus kódolvasást, csomagküldést, stb. tesz lehetővé.

Logistics system.png

A Nyomonkövetési Vizualizációs Rendszer szerkezeti diagramja

A Hikvision Nyomonkövetési Vizualizációs Rendszere a logisztika folyamataihoz szorosan integrálva helyezkedik el az intelligens kódolvasó rendszerrel és az iVMS-8600 platformmal, mely alkalmazható:
összeszerelő sorokban, raktározási központokban, transzfer állomásokon és elosztó központokban. 

A helyhez kötött rendszerben az intelligens kódolvasó mély adatbányászatot végez numerikus kódok megszerzésével, felismerésével, elemzésével és kezelésével, ami jelentősen javítja a kódolvasás hatékonyságát és pontosságát. 

A biztonsági IPC valós idejű videofelvételt készít a csomagokról. A beolvasott adatokat ezután a Hikvision iVMS-8600 platformon rögzítik, és az itt található adatokhoz az intelligens kódolvasó rendszeren keresztül csatolják.

Ezzel a folyamattal engedélyezhetők az olyan funkciók, mint az intelligens videókeresés, a problémás csomag gyors visszakeresése, a személyzet menedzsmentje, az expressz csomagkezelés.

Alkalmazások

Expressz szállítás

Az expressz logisztikai üzletágban az emberek, járművek és áruk teljes kezelésére összpontosítva a rendszer számos alapvető funkciót képes megvalósítani, mint például a gyors intelligens vezérlés, a könnyű feladatkezelés, a pontos valós idejű megjelenítés-pozicionálás és az egyszerű vonalkód olvasás, ezzel lehetővé téve hogy elérjük a „biztonság és nagy hatékonyság” célt.

Logisztikai vállalkozások

Az általános logisztikai vállalkozások raktározási, szállítási és egyéb alapvető kapcsolataihoz a logisztikai Nyomonkövetési Vizualizációs Rendszer számos alapvető funkciót kínál, mint például a jármű helymeghatározása, megfigyelés és riasztás, jármű-ütemezés, raktározás felügyelete, készletkezelés és video megfigyelés.
A fentiekkel költséghatékonyságot lehet elérni összekapcsolva egy hatékony menedzsment rendszerrel.

Ezen rendszereket kifejezetten a logisztikai vállalkozások számára tervezték.

Rendszerjellemzők

 • Machine Vision intelligens szkennelése:

Amennyiben az ipari kamerát a kód szkennelésére használja a hagyományos kézi eszközök helyett, ez nagymértékben csökkentheti a vállalkozás munkaköltségét, miközben az intelligens kód beolvasásával javítja a kódolvasás hatékonyságát és pontosságát.

 • Márka egyezés:

Hikvision fejlesztette az ipari kamerát, az intelligens kódolvasási algoritmust, a HD kamerát, a HD tároló NVR-t és a  Nyomonkövetési Vizualizációs Rendszert, a központi platform szoftverét.  A teljes rendszer elősegítheti az átfogó projekt szállítást valamint a rendszer követő karbantartást és bővítést.

 • Beágyazott rendszer kimagasló stabilitással és megbízhatósággal 

A logisztikai applikáció speciális igényei szerint a rendszer optimalizált hardver kört és alkatrészeket alkalmaz ipari vagy katonai alkalmazásokhoz az energiafogyasztás csökkentése érdekében. Így a rendszer hosszútávú és megbízható működését biztosítja még szélsőséges körülmények között is.

 • Az IP megfigyelő rendszer a megjelenítés kezeléséhez:

A hálózati IP technológiának köszönhetően a rendszer egyszerű hálózatépítést, széles spektrumú beállítási lehetőséget és kiemelkedő szintű kezelési hatékonyságot kínál, mindemellett szilárd műszaki alapot teremtve a video- és üzleti hálózat hosszú távú integrációjához.

 • Könnyű telepíthetőség és karbantartás:

Az integrált szerkezeti kialakítás és a megadott módszert alkalmazó telepítés miatt a rendszer hatékonyan működhet a megfigyelő kamera beállításával, a felügyeleti platform telepítésével és az egyszerű csatlakoztatással. Mindezek mellett csökkentve a telepítés és karbantartás terhelését a további bővítés érdekében anélkül, hogy egyéb negatív hatással lenne az üzleti folyamatokra.

Érzékelő megoldás a logisztikában

 

A Hikvision logisztikai érzékelő rendszere rögzített szkennelési módot alkalmaz a csomagon lévő digitális kódok gyűjtése, azonosítása, kezelése és elemzése céljából, ezzel jelentősen javítva a vonalkód-feldolgozási sebességet és pontosságot, valamint az iparág-specifikus üzleti jellemzőket, mint például a csomagkövetési rekord és az adatfelhő-kapcsolat.

A rendszer logisztikai érzékelő egységből, átviteli rendszerből és háttérrendszerből áll a lentiek szerint:

Logisztika - Érzékelő
Logisztikai érzékelő ábra.png

A rendszer szerkezeti diagramja

 • Logisztikai érzékelő rendszer:

Magában foglalja a triggert, a kódolvasást és a képgyűjtést. A rendszer a kommunikációs protokoll szerint kiadhatja a szabványos kódolási formátumot, és kibővítheti a hangerő-mérési modult a specifikus felhasználói igények alapján a gyors hangerő mérés megvalósításához.

 • Átviteli rendszer:

Az ipari kapcsolót a helyszíni feltételeknek megfelelő igényekkel egyeztetve használják, hogy biztosítsák az adatok stabil és hatékony továbbítását.
 

 • Háttérrendszer:

Ebbe a csoportba tartozik az adatkezeléshez a harmadik féltől származó szoftver, gépi, hang- és vizuális riasztás  és az eredmények visszajelzése a kódolvasás után.

Alkalmazások

 • Automatikus szkennelés a bejövő kézbesítéshez

 • Információgyűjtés és csomagolás a mérleg asztalánál

 • Információgyűjtés a válogatás előtt

 • Automatikus szkennelés a kimenő kézbesítéshez

Rendszerjellemzők

 • Kiemelkedő kódolvasási pontosság:. 99,99%​

 • Gyors kódgenerálás: ms 100ms

 • Széles látómező: 5 MP-es kamera vízszintes látómezőjének szélessége akár 400 mm is lehet.

 • Támogatja a mobil kód olvasását: 1 m/s vagy annál alacsonyabb átviteli sebességre is alkalmazható

 • Támogatja a különféle vonalkódok típusokat: kód128, átlapolt 2/5 kód, kód39 és kódbar

 • Szabványos kommunikációs interfész: Megbízható kommunikáció az MES és az ERP rendszerekkel


* Megjegyzés: Normál telepítési feltételek mellett

Logistics hikrobot camera
bottom of page