top of page
polarizacio.png

CRYSTA - 2D Polarizációs Gyorskamera (PI-1P, PI-5WP)

A Photron Crysta egy nagysebességű polarizációs kamera a kettős törésmérések, a film vastagságának elemzése és a felületi érdesség vizsgálatának kétdimenziós elemzésére, és hatékony eszköz a jelenségek megértéséhez, mint például az folyadékok és anyagok kettős törése, késleltetése, feszültsége és ütési törései.

A jelenleg kialakult rendszerek mechanikus vagy elektromos hajtásokat alkalmaznak polarizációs modulátorokként. A polarizáció méréséhez több fényérzékelési eljárás szükséges. A probléma kiküszöbölése érdekében a Crysta nagy sebességű 2D kettős törésmérési rendszert használ, 1,3 MHz-es mintavételi frekvenciával, mint a rendszer központi eszközét, amely 16 párhuzamos leolvasási áramkört tartalmaz a képalkotó érzékelő mátrixában, amelyek csatlakoztatva vannak minden egyes pixelhez az egyedi A/D átalakítóval.

A képalkotó érzékelők kialakítása és gyártása tartalmaz egy pixelezett polarizátor sorozatot, amely közvetlenül a CMOS érzékelőhöz kötött fotonikus kristályból készül, és ezzel az érzékelő optikai rendszerét rezgésekkel szemben ellenállóvá teszi. Mindegyik polarizátor megfelel a képérzékelő minden egyes pixelének egy az egy arányával. Az egyes polarizátorok és pixelek mérete 20 µm x 20 µm. A polarizáló sorozatban négy szomszédos polarizátor (2 x 2) csoportjai úgy vannak beállítva, hogy eltérő gyorstengely-orientációjúak 0 °, 45 °, 90 ° és 135 ° -on az óramutató járásával megegyező irányban legyen. Egy polarizációs nullapont úgy érhető el, hogy a képérzékelő négy pixeléből kiszámítja az észlelt fényerősségeket. A párhuzamos kiolvasási áramkör egy megfelelő mátrixban rendezett.

CRYSTA - 2D Polarizációs Gyorskamera (PI-1P, PI-5WP)

Az egyes képpontokból felhalmozódott fényintenzitást jelző elektromos töltéseket a többcsatornás A/D átalakítók összesítik és a kamera memóriájában tárolják. Ezt követően egy fáziseltolódási elemzési eljárást alkalmazunk a tárolt adatokra, hogy időben soros képet kapjunk a kettős törésű fáziskülönbségről.

Photron_Polar_3image_1.png

KAMAKIRI - maradék feszültség mérése

A WPA-Kamakiri szélessávú törésmérő rendszer, mely tökéletes eszköz az átlátszó anyagok (üveg, akril, polimerek stb) nagyon alacsony maradványterhelésének megoldására.

A Photononic Lattice © szabadalmaztatott technológiáját felhasználva, fotonikus kristály polarizátort közvetlenül, pixel-pixel alapon, az 5 μm négyzet pixeleken, a WPA-Kamakiri három különféle hullámhosszon (525 nm, 543 nm és 572 nm) méri a kettős törésgátló hatást. (kiválasztható az egyik vagy mindhárom hullámhossz) 1 nm-nél jobb megismételhető késleltetési felbontással. Az alkalmazott polarizációs algoritmuson keresztül a kamera 852 x 680 polarizációs pixel felbontást biztosít.

Az 5MP-es polarizációs kamera negyed hullámlemezzel egy precíziós állvány és fogaskerék oszlop tetejére van felszerelve, hogy lehetővé tegye az anyag lefedését a LED-es megvilágított munkafelületen, 97 - x 77 mm-től 290 mm-ig 231 mm-ig (kb. A4 méretű) biztosítva a lefedettséget méréssel, a tartomány: 0 - 3500 nm.

A könnyen használható WPA-Viewer szoftver lehetővé teszi a késleltetés (nm) és a polarizáció gyors tengelyének egyszerű megjelenítését, valamint Vonal - és Terület elemzést, 3D nézetet, Hossz mérést. 
A jelentéssablon funkció, egy gombnyomással teszi lehetővé, hogy a jelentést PDF formátumban más felhasználó számára megküldjük valamint szöveges fájlként a Stoke paramétereket és/vagy a Késleltetési Adatokat is.

A WPA-Kamakiri rendszer részei a LED-es megvilágított munkafelület, a kamera és a szűrőkerék a precíziós állványon és a fogaskerék-oszlopon helyezkednek el, valamint Windows 10 asztali számítógép is szükséges a mérésekhez.

Photron_Polar_3image_2.png

SZÉLES TARTOMÁNYÚ KETTŐSTÖRÉS-MÉRÉSI RENDSZEREK A MARADVÁNYFESZÜLTSÉG MEGJELENÍTÉSÉRE

Infravörös-közeli kétdimenziós törésmérési rendszerek

A 850 és 940 nm-es hullámhosszon működő infravörös-közeli (NIR) rendszereink hatékony eszközöket kínálnak a látható fény hullámhosszán nem átlátszó minták – például a speciális gyanták és kalcogenidek – gyártásához és minőségellenőrzéséhez, amelyeket például a LIDAR- és arcfelismerő rendszerekben használnak.

A fény számára nem átlátszó tárgyak a „normál”, látható spektrumú kamerák számára feketének tűnnek, de más fényhullámhosszokon átlátszóak, és sok információt elárulhatnak az összetételükről és a gyártásuk során keletkezett maradványfeszültségről.

Ezek az új, infravörös-közeli tartományban működő rendszerek olyan tárgyak mérését teszik lehetővé, amelyek kiértékelése korábban lehetetlen volt.

Alkalmazási területek

Maradványfeszültség mérése a látható fényspektrum számára nem átlátszó anyagokban.

Screenshot_1.png

Kétdimenziós kettőstörés-mérési rendszerek

PA/WPA sorozatú, széles tartományú kettőstörés-mérési rendszereink nagy sebességű kettőstörés-mérést biztosítanak átlátszó és félig átlátszó anyagok, például lencsék és más átlátszó alkatrészek esetében a maradványfeszültség értékeléséhez, illetve átlátszó filmek esetében a fázisegyenletesség értékeléséhez.

A látómező a mikroszkopikustól a makroszkopikusig (~50 cm) terjed, így szinte bármilyen mérési FOV-hoz igazítható. A tárgytól függetlenül úgy gondoljuk, hogy minden mérethez van megfelelő rendszerünk.

A speciális szoftver olyan lehetőségeket biztosít, mint a látómező méretének megváltoztatása és a megnövelt mérési tartomány a nagy késleltetésű mintákhoz. Különböző szűrők, például zajcsökkentés vagy variáció-javítás stb. segítik az adatelemzési feladatokat, valamint konfigurálható és többféle szűrő is alkalmazható egyszerre. A PA/WPA rendszer funkcióinak bővítéséhez szoftveres elemzési funkciók is rendelkezésre állnak, hogy a legnagyobb polarizációs képalkotási igényeket is kielégítsék.

Alkalmazási területek

A késleltetési és orientációs szög mérése:

  • üvegben

  • PC-ben és PMMA-ban

  • PVA-ban, CO-ban, TAC-ben, és PET-ben

  • valamint más átlátszó és félig átlátszó anyagokban.

Fotonikus rács WPA sorozat specifikációi

Széles tartományú mérés fröccsöntéshez, optikai fóliákhoz és még sok máshoz.

A késleltetést figyelő Monarch típusú ellenőrzés lehetővé teszi, hogy a műanyag fröccsöntési termékek gyártási folyamatában bekövetkező eltéréseket észrevegye, vagy különböző gyártási körülményeket jellemezzen/összehasonlítson. A WPA sorozat a gyártósorról történő visszajelzés mennyiségének biztosításával nagyon hasznos folyamatirányítóvá válhat.

Az öntött lencsék kapujánál fellépő késleltetés jelentősen befolyásolja a képminőség és a felbontás romlását. A WPA-rendszerek nagy segítséget jelentenek az optimális formázási körülmények keresésekor, hogy a lehető legkisebb mértékű késleltetés keletkezzen a lencsekapu területén.

Átlátszó filmek esetén a WPA rendszer eléri azt a célt, hogy a késleltetés eloszlásának egyszerű és mennyiségi jellemzését biztosítsa. A kijelzési tartomány beállításával a nagyon apró szabálytalanságok is azonosíthatók és részletesen jellemezhetők. A tengelyek tájolásának kis eltérései is könnyen felfoghatók.

Fotonikus rács PA sorozat specifikációi

Alacsony késleltetésű mintákhoz, például üveghez és még sok máshoz.

A rendszerek lehetővé teszik annak mennyiségi értékelését, hogy a késleltetés hogyan oszlik el például az edzett üvegben vagy a lézerrel megmunkált üvegben. Segítenek megérteni a gyártási feltételek és folyamatok apró különbségeit, és azonosítani a termelési láncban felmerülő problémákat. A PA sorozat kiváló minőségellenőrző eszközként is funkcionálhat.

bottom of page