top of page

Esettanulmány: Lazachús

2021. március 31.

Az élelmiszereknek és italoknak mindig tökéletes minőségben kell lenniük, amikor a vásárlók megvásárolják őket, ezért az élelmiszer- és italgyártók nagyon szigorúan ügyelnek erre. Ezekben az iparágakban lehetőségünk volt arra, hogy szoftverünket a lazachúsok hibáinak felismerésére használjuk.

03-1024x761.png

A halhússal kapcsolatban sokféle hibát kereshet – például csontokat, melaninfoltokat, vérmaradványokat, halbőrt vagy pikkelyeket. A halhúsban nagyon nehéz  és időigényes folyamat észrevenni ezeket a hibákat, ahogy az alábbi képen is láthatja:

 

A PEKAT VISION szoftverrel azonban nagyon gyorsan megtalálhatja az összes hibát, amelyet látni szeretne.

A PEKAT VISION-nel történő ellenőrzés eredményei nagyon pontosak és könnyen elérhetőek.

 Ebben a konkrét esetben a Felületdetektáló modult használjuk, amely képes a hibák szegmentálására és osztályozására. Kétféle hibát keresünk: csontokat és melaninfoltokat.

Snímek-obrazovky-2021-03-31-v-19.18.00-1024x215 (1).png

 Először az összes hibát megjegyzésekkel látjuk el, és osztályozzuk őket, majd megkezdjük a betanítást. Ebben az esetben 16 képet használtunk ehhez.

 A betanítás befejezése után az eredményeket a folyamatban nem szereplő képeken is ellenőrizhetjük.

 Ezt követően a PEKAT VISION készen áll az összes hiba gyors és pontos felismerésére. Ezért az MI tökéletes segítség és a megfelelő megoldás  szinte bármelyik termék minőségének megőrzéséhez és javításához.

bottom of page